Växjö kommun vann två priser för sitt arbete med mångfald och inkludering

Under torsdagen den 25 april delade EU-kommissionen ut European Capitals of Inclusion and Diversity Award som en del av invigningen av den årliga Diversity Month. Under prisutdelningen fick Växjö kommun ta emot två priser för sitt arbete inom områdena.

Växjö kommun kom på andra plats i kategorin för lokala myndigheter med mer än 50 000 invånare för sitt arbete med mångfald och inkludering – där en strategisk plan för lika villkor ligger till grund för allt arbete som görs. På första plats kom Zagreb i Kroatien.

- Detta är ett kvitto på det fina arbete med mångfald som bedrivs dagligen inom våra verksamheter. Nu fortsätter vi vår resa mot ett ännu mer inkluderande Växjö, säger Maria Garmer (V), 1:a vice ordförande kommunstyrelsen.

Växjö kommun kom också på tredje plats i utmärkelsen för lokala myndigheter som möjliggör säkra städer och regioner för kvinnor genom att adressera våld mot kvinnor. Växjös systematiska arbete för att skydda kvinnor och de åtgärder som satts in för att uppnå det ligger till grund för priset. På första plats kom Ljubljana i Slovenien.

- Att vi uppmärksammas för det viktiga arbete som görs för att motverka destruktiva normer och mäns våld mot kvinnor känns extra bra, säger Maria Garmer (V), 1:a vice ordförande kommunstyrelsen.

Om European Capitals of Inclusion and Diversity Award

European Capitals of Inclusion and Diversity Award är ett initiativ för att gynna mer inkluderande och rättvisa samhällen och visa på goda exempel. Detta är tredje året som EU-kommissionen delat ut priserna och sammanfaller med invigningen av den årliga EU Diversity Month, som syftar till att uppmärksamma vikten av mångfald och inkludering inom arbetsplatser och samhällen.

Utdelningen skedde i Bryssel och på plats för att ta emot priserna var Maria Garmer, 1:a vice ordförande kommunstyrelsen och Fata Muminovic, verksamhetsutvecklare.

Senast uppdaterad: 26 april 2024