Välkommen till Boplats Växjö!

Boplats Växjö är den kommunala bostadskön för dig som söker bostad i Växjö kommun. Det finns två olika bostadsköer; en för lägenheter (vi kallar den bostadskön) och en för studentlägenheter (studentbostadskön). För att vara med i bostadskön betalar du 100 kronor per år från det år du fyller 20. Registrera dig kan du göra från 17 år. Studentbostadskön är helt kostnadsfri.

*Identifiering och signering med BankID görs med Momentum Signering.

 

Nytt sätt att betala köavgiften lanseras under april månad

Under april lanseras en e-tjänst för betalning av köavgift i bostadskön. Du som står i bostadskön kommer att få information skickad till dig när det är dags att betala din köavgift och hur du går till väga.

Du som sedan tidigare fått en faktura eller en påminnelsefaktura som du inte har betalat, ska betala denna via din bank fram till dess att e-tjänsten är klar.


Nytt utseende på Boplats Växjö och Mina sidor

Nu ser Boplats Växjö lite annorlunda ut än tidigare och vi jobbar på att lägga till fler funktioner på webbplatsen. Har du synpunkter på webbplatsen får du gärna kontakta oss på e-post boplats@vaxjo.se

Logga in på nya Mina sidor första gången

På Mina sidor hittar du dina köpoäng, bevakningar och köavgift. Så här gör du för att komma in på Mina sidor första gången:

  • Logga in på Mina sidor Länk till annan webbplats. med BankID om du har ett fullständigt personnummer (ÅÅÅÅMMDD-NNNN). När du loggar in på Mina sidor med BankID identifierar du dig hos Momentum som är vårt fastighetssystem.
  • Saknar du BankID/fullständigt personnummer vänligen kontakta oss via e-post boplats@vaxjo.se, så får du en aktiveringslänk via e-post. Har du inte möjlighet att skicka e-post är du välkommen att kontakta oss via 0470-73 47 00 eller besöka oss på Norra Järnvägsgatan 7 i Växjö.
  • Om du administrerar någon annans sökande vill vi också att du kontaktar oss. 

Vänligen tänk på du inte kan använda samma inloggningsuppgifter som du gjort på våra tidigare Mina sidor.

Bevakning på lägenheter och bostadsområden du är intresserad av 

Du som haft bevakning på lägenheter och bostadsområden du är intresserad av behöver lägga in dessa på nytt. Detta gör du genom att logga om på Mina sidor Länk till annan webbplats., gå in på "Mitt sökande" och sedan "Bevakningar". När en lägenhet, enligt dina önskemål, blir ledig får du förslag via e-post.

Så här gör du!

Steg 1

Börja med att registrera dig på Boplats Växjö Länk till annan webbplats..

Steg 2

Kika bland lediga lägenheter Länk till annan webbplats. och lämna en intresseanmälan på de du gillar.

Steg 3

Är du en av sex sökanden med flest köpoäng får du gå på visning. Den som har flest köpoäng och som tackar ja, får hyra lägenheten.

Steg 4

Tackar du ja till en lägenhet, är nästa steg att skriva på hyreskontraktet.

Steg 5

Du flyttar in till ditt nya boende.

 

Boplats Växjö kontakt

Telefon

0470 - 73 47 00

Epost

boplats@vaxjo.se

Besöksadress

Växjö kommuns kontaktcenter
Norra Järnvägsgatan 7, Växjö

Öppettider

Måndag - fredag,
klockan 07.30 - 16.30